Klockan var 13.00 och vi var äntligen på väg, och det kändes varmare än igår, något en digital termometer bekräftade.
33 grader (även om det ser ut som 88:88 grader på det här kortet)
Vi begav oss ut från Lleida och kom ganska snart till en uppförsbacke precis som väntat. Vi hade fått höra att sämsta tiden att cykla är mellan 13-17 så idag mötte vi inga cyklister. Vi gissar att de sov.
Efter ett litet tag fick vi belöning för gårdagens förmiddagsslit och dagens dito. Nedför! Joel som har snabbaste nedåtcykeln (men sämsta uppför-tekniken) körde före och plockade fram kameran:
Fredrik Lindersson, trogen följare av bloggen önskade sig ett actionfoto. Vi valde att bjuda på en actionfilm.
Glasspaus på norra Spaniens enda bensinmackskedja Repsol.
Samuels glass spelade honom ett barnspratt. Halva glassen på marken. En annan typ av glasspaus.
Efter glassen var det dags för mer cykling och det blev en del uppför igen. Och sen nedför.
Efter ännu en uppförsbacke (det blev en del uppåt idag) så var det dags för lunch, så vi stannade till i en liten by på en kulle för att fixa kolhydrater:
När vi skulle betala visade det sig att ingen av våra kort fungerade så Johan fick åka bil med ägaren till baren till närmaste stad och hämta ut pengar. Bra för Strava (appen vi använder för att logga våra etapper).
Johan kom tillbaka helskinnad, och vi kunde fortsätta. Idag undvek vi de spanska grusvägarna, och plöjde istället vägren längs en glest trafikerad landsväg. Detta gjorde att avståndet till slutdestinationen snabbt minskade, och vi kostade på oss en konstpaus, eller två.
Glada cyklister som poserar framför den milslånga backen vi just klättrat upp för.
Samuel testar plankning på bilfri väg.
Johan mosar i sig smält Snickers. Joel är trött.
Vi kom fram till Huesca sent men hade skaffat ett fint hotell. På den nivån att det var lite skämmigt att gå in i receptionen i lortiga cykelkläder. Att duscha var mycket skönt!
Vi lyckades efter stor möda hitta ett öppet kök, då alla andra stängde kl. 23. Puh! Vi hetsbeställde in halva restaurangen och åt upp allt utom den ”vegetariska” tonfiskmackan, som ”är perfekt för vegetarianer”. Joel höll inte riktigt med. Baconfria (!) pimientos de padrón i mängder, manchego y serrano, calamares, croceta de jamón och en champinjon med en baconskiva instucken i sig var bara en av de saker glufsade i oss.
När vi äntligen fått käka, upptäckte vi att vi råkat cykla för långt idag. Planen var att vi skulle nå Huesca imorgon. Vad gör vi nu? Kollar tjurfäktning i Pamplona? Tar en extra dag i Biarritz? Hinner besöka San Sebastian? Stannar en extra dag på spat i Candanchu? Vi vet inte, vad tycker ni, våra följare? Rösta innan 12.00 imorgon tisdag så lyssnar vi.
Och vi avslutar väl som vanligt? Dagens Strava/Relive. Fet film eller hur?